Sprickor

Ligger och vilar mig i sängen. Mamma sitter och syr och lyssnar på band. Det är mysigt.
Mamma ringde Doktorn igår. Jag ska till Doktorn om en vecka med mitt ben. Jag vrickade den för en vecka sedan, men Mamma säger att jag inte går så bra ibland.
Jag vill inte gå till Doktorn.

Tant Priinsessan har också varit hos Doktorn. Kanske samma som jag har fått gå till innan? Tant Priinsessan har brutit foten. Mamma pratade med Tant Priinsessan om det imorse och sen pratade hon jättelänge om det hela förmiddagen. Mamma har aldrig brutit något. Mamma är känslig.

Nu får jag inte leka med mina nya kompisar på ett tag. Jag står utanför den stora hagen vi brukar leka i som finns i "skogsparken". Där står jag medan mina kompisar väntar på att jag ska komma in och leka. Mamma säger till de andras mammor och pappor att jag inte får leka förrän jag blir bättre.
Lite ledsen är jag.

Tycker om mina nya kompisar. Sen vi flyttade hit träffar jag nya kompisar nästan varje dag OCH så har jag fått en egen uteplats! Mamma ville jag skulle ha det. Det är mycket löv där just nu. Får kanske be Idioten om att kratta snart.

Nu ska jag duscha säger Mamma. Jag måste lukta gott till imorgon. Imorgon är en dag då vi ska äta hela dagen sa Mamma.


Emelie och Sara klappade på mig. Det var skönt.

Pepparkaksbakning 2008

Nu var det väldigt länge sedan som Mamma fick tid till att sitta här och hjälpa mig med att skriva på min blogg. Mamma har ännu en gång lovat mig att hon ska bättra sig.

Jag har massor att berätta, men jag får ta lite i taget.


Igår var tant Marja här och bakade pepparkakor med Mamma. Tant Marja är en gammal arbetskamrat till Mamma. Tant Marja jobbar framförallt som illustratör. Mamma har sagt att tant Marjas gubbar är de roligaste och mest kreativa hon sett. Jag vet inte vad det betyder.
Jag fick bara smaka på degen en gång. Det var godis, julmust, Loranga Mazarin och Dartanjang och en säck med bullar med på baket. Tant Marja gjorde konstiga pepparkakor sa Mamma =) Jag tyckte de såg goda ut, men jag fick ingen. Mamma sa att tog jag någon skulle hon borsta tänderna på mig. Det vill inte jag.

Mamma hade gjort ungefär 3 kilo deg till baket. Vi har massor kvar i kylen. Jag hoppas jag får lite mer idag.


Här är två bilder som Mamma tog, efter hon tvättat händerna:

  


RSS 2.0