Min kompis Freja kommer att bli mamma!

Jag måste ju gratulera min kompis! Farbror Marcus berättade att nu har Freja parat sig och att det blir bebisar någon gång i vår! Det tyckte Mamma och jag var jätteskoj!

Men fan vad valpar är jobbiga.. Mamma tycker om de, men jag tycker bara om de en stund i taget. Sen vill jag att de låter mig vara.

Farbror Marcus har skadat sig så Mamma har fått handla åt honom förra veckan. Nästa helg jobbar inte Mamma så då ska hon eventuellt hem till till honom och laga mat. Kanske paj!


Freja och jag i höstas

Nu ska vi sova! Mamma ska som sagt upp tidigt imorgon.

Godnatt!

Fredag och superpaj

Nu ligger Mamma och jag och äter upp resten av godiset som Mamma köpte till fika. Efter att Mamma kom hem från det som hon kallar för praktiken så började hon baka paj. Jäklar vad paj det var här!

Klockan tre ungefär kom Tant Tone och Farbror Roger på besök med Baileys, Hunny och Zelda. Då gick vi ut på en promenad här i Skatås. Vi gick hela vägen ner till sjön, ut på sjön och tillbaka. Jag gick utan koppel mest och Hunny fick också vara utan en stund. Hon blev jätteglad!


Armén är ute                         De har trassalt in sig           Jag kissar ute på sjön

Sen gick vi hem och så åt de andra paj. Mamma hade bakat tre olika: en tacopaj för det älskar Rickard, en fejkgrönsakspaj för Mamma kunde inte låta bli att lägga i stekt bacon i och sist men inte minst Mammas specialpaj som hon kom på då hon använde sig av rester från en linssoppa. Linssoppa med krossade tomater = linsspaj! Tant Tone och Farbror Roger är vegeterianer, i all fall så mkt de kan. Vi äter vegetariskt en gång i veckan hemma. Det är viktigt!


Tacopaj, fejkgrönsakspaj och Mammas linspaj.

Efter maten var vi sugna på kaffe och te. Mamma hade köpt en jätteskål med godis. Den skålen är slut nu. Mamma la in resterna av pajerna i frysen och de bitar som blev över delade hon ut till oss vovvar.




Sen såg vi på film och vilade oss. De stora pratade och pratade.



Hunny pussar sin mamma   Baileys sitter märkligt        Snabb posering


Trött Zelda                            Mys                      Trött Hunny

Nu ska Mamma frysa in den fjärde pajen hon bakade senare under kvällen. En ost. och skinkpaj! Sen ska vi sova. Mamma ska jobba lördag och söndag från klockan 10 till 20 båda dagar. Hon jobbar med Tant Terese!

Gammalt skoj

Mamma hittade en massa tokiga gamla bilder på mig som jag hade tänkt lägga upp och visa nu!


Här är jag 12 veckor och sover under en bussfärd med Mamma


Här hade jag precis ätit. Jag är bara 7 veckor gammal



Jag sov på de mest märkliga ställen när jag var liten



Men jag sov mest på Mamma. Här är från lägenheten i Malmö



Idag sover jag helst bredvid Mamma, utom då hon är sjuk för då sover
jag på henne



När jag var liten somnade jag mitt i leken ibland



När jag var 12 veckor var jag lika stor som en stor Dr Pepper flaska



Mamma säger att när hon ser denna bild så blir hon skit sugen på att
pussa min näsa!


Nu ska vi äta glass och melon! Vi har storstädat och tvättat hela dagen idag!


Sushi är inte bra för mig.

Det har varit soligt hela dagen idag så Mamma och jag har varit ute en himla massa timmar och lekt med några kompisar. Vi gick Skatås runt! Bara jag och en massa tjejer och två yngre hundar. En av tjejerna var en Parson, Du vet en sån där före detta Jack Russel fast långbent, men jag var faktiskt lika hög som hon! Hennes mamma sa att hon var lite för liten för sin ras och då sa Mamma att jag var betydligt för stor för min ras. Det är jag också! Mamma tycker inte att man ska bry sig om storleken för man älskar sitt barn ändå. Det höll de andra tanterna med om!

Två av Mammas kompisar hade varsin labrador. De fyra tjejerna var mellan 4 år och 7 månader. Jag tyckte de två små var ganska jobbiga. Små menar jag att de var väldigt mycket yngre än jag. De var ju större än jag annars. Dessa tjejer gick i samma koppel, men så hade deras mammor satt i ett dubbelkoppel i enden och det tyckte Mamma var jättefräckt!


Så såg det ut

Nu ska Mamma och jag ut och gå igen. Mamma vill gå av sig lite. De har just ätit sushi här hemma, men jag får inte smaka eftersom jag är allergisk mot skaldjur. Jag var när jag var liten iaf, men Mamma säger att jag nog har vuxit ifrån det.


Så här såg jag ut när jag fått i mig skaldjur då jag var ett år gammal.
Det var Mormor som upptäckte det först. Mamma sa att jag bytte ras
från Jack Russel till Bulldog.


Nu ska jag prova mitt nya halsband! Mamma fick en ficklampa av Tant Tone i julklapp så istället för att jag måste ha på mig halsbandet som lyser, om den inte hakar upp sig dvs, så kan jag ha detta reflexhalsband istället och så kan Mamma ändå hitta mig. Oftast är det jag som får ha koll efter Mamma. Mamma ser dåligt i mörkret.




Mera lek i snön!

Nu lagar Mamma scones. Jag tycker om scones. Vi brukar ha lite speciella frukostar på helgerna, om Mamma inte jobbar eller så.

Nu har Mamma och jag varit ute och lekt i stora hundhagen iaf! Vi träffade hundarna Kajsa och Lisa, Golden retrivers båda två, en vit och en gul. Kajsa är 6 år och Lisa 1,5 år. Sen kom en Engelsk setter blandning som också var flicka och allra sist kom en Jack Russel och Chihuahua blandning som hette Bertil. Vi lekte i säkert 40 minuter. Alla var intresserade av att leka och springa, och det tycker jag om!

Idag ska vi inte göra något speciellt. Mamma måste fortfarande ta det lugnt och vila har hennes doktor sagt. Sen ska hon dricka mycket också, men ProVivan är slut nu så hon ska gå och köpa mer sen. Hoppas hon köper nya smaker denna ggn för jag är lite trött på Mango och Björnbär. Jag dricker också ProViva. Lite iaf. Mest bara för att Mamma dricker det.


Nyår och sjukdom

Japps! Du har läst helt rätt! Här hemma har det förekommer först förkylning och feber och därefter magsjuka. Fast jag slapp, men Mamma slapp inte.

Jag har fått ta hand mkt om Mamma. Jag brukar inte ligga på Mammas mage och sova. Det gjorde jag ofta när jag var jätteliten sen kom jag in i en period då jag inte alls kände för att sova med någon annan än med mig själv. Sen började jag sova vid fötterna, sen vid benen och nu ligger jag gärna tätt intill magen eller ryggen om Mamma ligger på sidan. Nu när Mamma har varit så sjuk och bara sovit hela tiden så har jag faktiskt sovit på hennes mage och rygg. Jag vill vara så nära Mamma som möjligt när hon inte mår bra.

Idag har Mamma iaf mått bättre! Vi var ute i snön och lekte med min granne Ceasar (Rottweilern, 3 år) och hans lillebror som bara är 12 veckor. Väldigt lugn bebis! Ceasar såg efter sin lillebror jättenoga och lillebrorn ser verkligen upp till sin storebror!
Mamma har börjat tjata nu igen om att skaffa en bror eller syster till mig. Vet i fan om jag tycker om det.

Nyår ja! Jag vet inte vad jag ska säga om det. Först var ju Mamma på jobbet och fick träffa Tant Jennys pojke Kenso. Honom hade jag velat umgås med. Mamma sa att han var jättelugn, jättesnäll och väldigt gosig.


Sen blev det bastu, ombyte och god mat. Det var Tant Katt som lagade maten.


Här ligger jag och              Mamma och Tant Katt
väntar på att raketerna       och alla andra nyårsfirare.
ska ta slut.


Jag brukar bli skiträdd för smällare och raketer, men detta årsskiftet har jag faktiskt vant mig mer. Jag blir inte lika arg inomhus och jag klänger inte på Mamma utomhus. Fast Mamma knarkade ner mig och la en filt i duschen så jag kunde ligga där och vara hög ist för att titta på raketerna.

Dagen efter slappade vi! Jag fick vila massor från mitt rus.


Vila på Tant Katt.         Tryggt och mysigt hos Mamma.

Jag vill ta och berätta om att jag faktiskt utför viktiga sysslor här hemma! Jag brukar inte bara sova, äta, leka, mysa, smygkika på grannarna och kolla på TV utan även gå ut med soporna, tvätta, vika tvätt, köra in bilen, diska och bädda. Fast jag gör ju aldrig de sakerna själv iofs, men iaf!

Här är en länk på en Bulldogpappa som får träffa sin bebis för första ggn!
Father meets daugther for the first time

Bebisar kan somna var som helst.
Falling a sleep



Nu ska vi se film och somna till den! Fast jag kommer inte titta på den utan borsta tänderna (gnaga på ett av mina märgben) istället. Ingen tandsten här inte!

RSS 2.0