Jul och Nyår

Nu var det jättelänge sedan som jag skrev något här, men vi har haft så mkt för oss under julen så det har inte funnits tid. Men nu har både Mamma och jag tid!

Det har hänt massor sen jag skrev sist! Kan nog inte räkna upp allt, men en del kan jag berätta om!

Dawen, en av Mammas bästa vänner har äääntligen kommit hem från Canada nu! Han flyttade dit för ett år sedan för att studera, men nu har han kommit hem till Sverige igen! Det är Mamma jätteglad för! Hon har gått och räknat dagarna den sista tiden och väntat och väntat.
Här är en bild på Moster, mig och Dawen. Dawen är trött. han måste vända tillbaka dygnet till svensktid.

Dawen gav Mamma och Moster jättefina toppar med sjöjungrur på i julklapp. Mamma och Moster älskar sjöjungfrur. De har till och med tatuerat in Den Lilla Sjöjungfrun som en svart siluett på deras skuldror. Mamma har sin på ena sidan och Moster spegelvänt på andra sidan. Ganska coolt när de till råga på allt är tvillingar dessutom. Det är just vad Mamma och Moster är! De är enäggstvillingar, men jagser skillnad på de ändå. Mamma är mamma och Moster är moster. Lätt som en plätt!

Jag fick vara med vid nästan alla tillfällen nu under julen! Utom Lucia på Liseberg och julshoppandet och annandagsrean. Men julbaket var jag med på! Jag fick inte röra degen, men smaka fick jag. det blev för mkt degsmakning. Resten av kvällen efter Moster och tant Emma gått hem så blev jag kallad Fis-Nisse nämligen. Men tittade på medan de andra bakade gjorde jag!

Det blev miljoner pepparkakor. Mamma gav bort de flesta till Mary-Ann på julafton. Vi firade julafton på Tjörn i år igen. Det var sååå mysigt! Bara snälla underbara människor och så roligt vi hade det! Mamma var glad hela tiden. Jag fick massa julmat. Jag fick hjärtgodis av Moster i julklapp. Mamma hade lagt påsen öppen i soffan. jag vet att jag inte får ta om jag inte frågar först så jag gick ut i köket där Mamma stod med Eva och pratade om konflikteskalationer och giraffspråket. Mamma och Eva är inne på samma ämne på universitetet. Mamma blir ju psykoterapeut när hon är klar och Eva jobbar bland annat som medlare och har någon slags form av beteendevetarexamen. Mamma tycker mkt om att få ta del av Evas kompetens. Men återigen till min påse med hjärtgodis. Jag gick ut och frågade Mamma om jag fick ta mer. Mamma fattade inte så jag fick visa henne påsen. Mamma tycker jag är duktig som lyder och inte tar utan att fråga först.
Roger kom hem till Mary-Ann senare på kvällen. Det var en överraskning! Jag tycker om Roger. Han och Rickard kallar mig Könet med k-ljud.

Nu är vi hemma från Tjörn, men vi ska snart träffa alla igen. Mary-Ann och de andra vill ses andra dagar också och inte bara vid högtider. Då ska jag se till att ha städat undan mina leksaker och lagt de i korgen. Jag har en egen korg ag kan sova i, men det vill jag inte. Den som hellre vill sova i en korg än i en så stor säng som vi har hemma är ju inte riktigt klok.

Mamma och jag var ju hos doktorn för ett tag sedan. Då fick jag ett eget recept med lugnande medicin. De medicinerna har jag tagit ut nu. Mamma har gett mig de på kvällarna. Det är ju så mkt smällare och raketer på kvällen. Jag blir verkligen skiiiiiträdd! Jag kan gå ut och kissa med Mamma då det är ljust ute, men när det blivit mörkt vill jag inte. Jo, jag vill, men jag kan inte. Det är otäckt. jag går 2 cm bakom Mamma hela tiden och vill helst att hon bär mig. När jag var jätteliten så bar Mamma alltid mig innanför jackan. det var jätteskönt. Nu kan Mamma inte bära mig under jackan längre, fast jag vill. Mamma är arg på alla som smäller raketer och smällare utanför fönstret här i bostadområdet. Inomhus blir jag jättearg och skäller, och utomhus blir jag skiiiiiträdd. Mamma tycker det är rent förjävligt att folk kan vara så respektlösa. Det är inte meningen att folk inte ska kunna få lite lugn och ro eller att småbarn inte ska kunna få sova eller att hundar ska behöva gå på droger under hela vinterhalvåret pga folks respektlöshet. Jag blir helt vinglig och tyst och sömnig av min medicin. Mamma tycker jag ser ledsen ut. Jag förstår inte riktigt hur jag kan bli så trött när jag är så pigg. Mamma brukar sitta med mig i soffan eller i sängen och låta mig få sova i hennes famn. Mamma läser mkt böcker så hon störs inte av att hon måste sitta eller ligga  i flera timmar i soffan med mig. Doktorn hade visat Mamma hur man tar pulsen på mig så Mamma gör det då och då för säkerhetsskull.

Nä, nu måste jag arbeta. Har en hel baksetboll jag lyckats bita sönder, men nu ska den sorteras upp i små små bitar. Jag kan skriva mer i kväll. Imorgon åker vi till Båstad och är där över nyår =)

Eget recept!

Hejsan.

Idag åkte Mamma och jag till Doktorn på Blåstjärnans djursjukhus. Vi åkte vagn dit. Jag har fått en egen portmonä med egna pengar i av Mamma! De ska jag ha om de kommer på mig med att åka gratis på vagnen. Mamma sa att gör de det så ska jag ge de mina pengar. Men det vet jag inte om jag tänker göra ändå.

När vi kom till sjukhuset så fick Mamma en massa papper som hon skulle plinka på med en sån där liten smal pinne. Som man inte får bita i.
Sen fick jag träffa en svart lurvig jättehund som tyckte om mig =) Och så fick jag träffa en liten bebis. Hon hette Vilma och var 4 månader gammal. Hon hade en lampskärm om halsen. Såg jättekonstigt ut, men hon var glad ändå och pratade mest av oss alla i väntrummet. Hon i kassan blev häpen av att se mig när Mamma visade upp mig. Hon tyckte min teckning var den coolaste hon sett. Helt vit med brun fläck och prickar.
Sen var det kokta fläsket stekt! Då kom hon! Doktorn! Lite nyfiken var jag ändå när vi gick genom två svängdörrar. Snabb fick man vara så man inte fick svängdörren på baken. Först fick jag väga mig. Sist jag vägde mig så ville jag -inte- stå still. Idag stod jag helt still när Mamma bad mig. Jag litar på Mamma. Jag skyddar henne och hon skyddar mig.
Jag vägde 8,8 kilo. Mamma frågade om det var mkt och då sa Doktorn att det är mkt för att vara en Jack Russel, men sen är jag ju väldigt mkt högre än en vanlig Jack Russel. Hon sa att min midja syntes klart och tydligt och att revbenen kunde man känna direkt så jag var ingen tjockis.
Sen kom vi in i ett litet rum som hade tusen olika dofter. När Mamma lyfte upp mig på det stora svarta bordet med underlag gjort av gummi så höll jag på att skita på mig. Jag vet vad de gör med en på det där bordet! De sticker en i nacken så det gör ont!! Snabbt som ögat hoppade jag upp i famnen på Mamma och bad henne rädda mig, men Mamma satte ner mig på båda tassarna igen och klappade mig hela tiden. Sen gick det ganska fort. Doktorn tittade mig i öronen, hon kollade mina tänder och berömde Mamma för att ofta ge mig märgben som gör tänderna skitsnygga. Sen klämde hon på mig överallt. Hon berömde Mamma för att ha skött mig så bra. Jag var i ett toppen skickt sa hon! Glansig päls och vältrimmad musklig kropp. Sen frågade Dorktorn om hon fick ta en bild på mig och det fick hon sa Mamma så hon gick iväg och hämtade en kamera. Undertiden hoppade jag upp i Mammas famn. Det kändes mkt skönt. jag trodde fortfarande att de skulle sticka mig snart. Doktorn sa att de tar bilder ibland på de hundar som sticker ut från sin ras. Hon sa också att jag skulle passat mkt bra inom avel, bara det att tjejerna jag i så fall skulle få bebisar med ska vara små så inte bebisarna blir jättestora. Jag minns att jag träffade mina 8 månader yngre syskon en gång när de var 5 veckor. Små tjocka babblande stalkers var de!
Sen skulle Doktorn kolla mina ögon så vi gick till ett annat rum. Jag fick gå själv. Jag hittade dit själv. Mamma fick ännu mer beröm för att jag lydde så bra. Jag är en duktig bebis! Men sen var det kört! Mamma lyfte upp mig igen på ett annat svart bord och snabbt som ögat hoppade jag upp i Mammas famn igen! Meeeen Mamma ställde ner mig igen och höll mig bakifrån. Det kändes lite bättre. Doktorn tog fram en stor grej som hon lös mig i ögonen med. När jag blir fem år ska jag komma igen och kolla ögonen. Linserna kan hoppa ur sa Doktorn och det kollar man upp då man är fem år. När Doktorn var färdig stod jag inte ut längre! jag var skiiiiträdd helt enkelt. Jag klängde mig som fan på Mamma och slickade henne i ansiktet. Denna gången släppte Mamma inte ner mig utan jag fick vara kvar hos henne. Med hakan på Mammas axel så tittade jag bort från Doktorn. Jag ville inte veta vad hon skulle ta fram nästa ggn. Jag ville inte alls mer. Men inget hände! Mamma pratade med Doktorn och sen gick Doktorn iväg och skulle hämta något. Undertiden behövde jag tröstas. Mamma gick ut med mig i korridoren. Där träffade vi andra hundar, men jag ville inte hälsa på de då. Jag var ledsen. Och utmattad. Och väldigt rädd. Men Mamma lugnade mig. Sån tur att jag har Mamma. En hund som hette Molly hade gips om benet, men hon var glad ändå.
Sen kom Doktorn igen och kan Ni tänka Er, hon gav mig ett recept! Jag fick ett alddeles eget recept. Medicin på lugnande medel så Mamma ska slippa bära runt på mig på Nyårsafton. jag tycker inte om när det smäller så där nämligen. Fastän Mamma verkar helt oberörd så är jag rädd ändå. Då är det skönt att gömma sig under täcket med Mamma. Det gjorde vi ibland förra året. Ocxh så stod vi på balkongen och tittade på massa eld i olika färger i himlen. Det var det som lät!
Äääntligen fick vi åka hem! Jag bad Mamma ta hand om mitt recept och så stack vi fort ut därifrån. Jag gick så fort jag kunde mot dörren. Där träffade jag en annan hund med bandage runt ena armen. "När du gått genom dörrarna är det kört" hann jag säga innan Mamma ville vi skulle åka hem och äta.

Jag var glad hela vägen hem =)

Världens bästa känsla är när Conan söker tröst och trygghet hos en vid sådana tillfällen som hos veterinären. Istället för att hoppa ner och gömma sig så kastar han sig i armarna på mig. I min famn så lugnar han sig. När Conan vaknar är han snabbt på mig med pussar och vill mysa. Det är lycka. Det är bevis för att Conan ser mig som "the One". Det är jag och ingen annan som han ter sig till. Det är mig han har svårt att sova utan. Inte det att han skulle vara osjälvständig för han är väldigt social och nyfiken, även då jag ens är med. Conan är väldigt uttåtriktad annars så just vid t.ex. veterinär besök att han ter sig så mkt till mig är en bekräftelse för mig. Även om han är "en stor pojke" vet han att han får tröst och trygget från mig. Underbar känsla att veta. Ångrar aldrig att jag fick hem Conan till mig.
Mammas älsklingspojke ^^


SHIT!!

Här sitter Mamma och jag och skriver. Jag är ganska trött. Mamma med. Vi skriver innan vi ska sova.

Mamma fick väcka mig fyra ggr imorse. Hon ville vi skulle gå ut, men jag ville vila lite till just där Mamma legat. Där är så varmt och gott.

ÅH! Jag ska till Doktorn imorgon! Fan det hade jag glömt! Mamma sa att de inte skulle sticka mig. De skulle bara känna på mig och lyssna på mitt hjärta och lungor och sånt.


Gör Doktorn något mot mig så går jag. Innan jag går i så fall så ska jag kissa på deras soffor.

Eller i de..


Godnatt,
min skatt,
Godnatt Petsson
och Petssons katt


Mysig fredag och julstädning

Mamma och jag har just varit ute och gått i regnet. Vi skulle slänga lite skräp med. De åt räkor här igår så Mamma ville snabbt ha ut räkskalspåsarna från balkongen så jag slapp få i mig något om jag skulle få för mig gå ut och pilla. Och pilla hade jag gjort! Mamma slänger alltid ut sopkassarna på balkongen när de är fulla. Många ställer ut de i trappuppgången, men det tycker Mamma är respektlöst mot alla andra i huset som måste lukta på deras skit  och trampa över soppåsarna varje gång man ska gå i trapporna.

Ja igår ja. En härlig dag! Bara Mammis och jag ^^ Vi började med att gå upp vid 10 tiden. Då små lekte vi lite i sängen. Sen gick vi ut på promenad. Hela vägen bort till skogen som ligger en bra bit härifrån. Där släppte Mamma mig lös så jag fick kuta omkring utan koppel. Jag är duktig på att gå utan koppel. Fast jag vet att jag är "fri" så går jag hos Mamma och passar henne. Säger Mamma åt mig att inte göra en sak eller stanna på ett visst ställe gör jag det med. Jag är en duktig son!
I skogen finns det broar som man kan gå på över bäckarna. De är ganska hala, men jag sprang före Mamma och kollade upp de. Det är mysigt i skogen. Vissa tider under sommaren kunde man inte vara där för det var så mkt mygg. Mamma hatar mygg. Både hon och Moster brukar bli myggbitna på fötterna så fötterna blir dubbelt så stora. Det har Tant Emma förundrats över.
Det finns några vägar man kan ta inne i skogen med. Här är lite bilder på mig i skogen!
      

I nästan 1,5 timma var Mamma och jag ute i skogen. Sen gick vi hem och satte på oss myskläder. Eller aa, Mamma tog på sig det. Jag har inga kläder. Jag går naken jämt =) Mamma gjorde ordning frukost. Mamma tog fram smörgåsbullar ur frysen. Mamma brukar baka eget bröd det luktar jättegott. Jag äter aldrig bröd. Jag bara slickar av smöret och äter upp pålägget, men Mammas bröd äter jag gärna av. Det är väldigt gott. Vi åt frukosten i sovrummet, samtidigt låg vi och såg på Simpsons. Det var mest Mamma som tittade, jag sov brevid henne på hennes arm istället. Vi tog det tjocka duntäcket och hade över oss. Det var väldigt varmt och skönt ^^ Det är mysigt att vara så mkt med Mamma. 
Sen ville Mamma bada! Jag var med henne undertiden. Det är roligt att se på när folk badar. maka på vattnet och ta bor vatten från benen och sååå.. Jag vill inte bada. Näe, det är inte roligt alls. Mamma sa att jag tyckte det var ganska kul när jag var liten för jag försökte hela tiden bita i det vatten som plaskade. Mamma badar mig sällan. Man ska inte bada hundar så ofta, om de inte luktar skit förstås. Blir jag smutsig tvättar Mamma bara av mig. Blir jag riktigt skitig som föra julafton så får man bada, vare sig man vill eller inte.
Sen var klockan tre och då gick vi ut på promenad igen. Mamma och jag går många promenader. Det tycker vi om. Då träffade vi Stina och hennes pappa. Stina är också en Jack Russel terrier som jag, fast hon är 8 månader bara. Jättesöt och jätteliten. Hon är mer brun än vit som jag. Henne kan man bära i en arm. Hon är normalstor för att vara en Jack Russel. jag är egentigen för stor för att vara det berättade Mamma, men varje gång vi varit hos veterinären har de alltid beskådat mig med uppsärrade ögon. De tycker att jag är ett praktexeplar på hur en Jack Russel ska se ut. Muskulär, nyfiken och socialt trevlig. Min teckning är mkt speciell med. Inte många som är helt krit vita med en brun fläck över ena ögat. 
Stina och jag lekte en halvtimma ihop, sen orkade hon inte mer. Jag får vänta tills hon blir större. Hon springer långsamt jämfört med mig med. Hon blev arg på mig när jag sprang ifrån henne. 
Sen gick Mamma och jag hem och tog upp alla julsaker från källaren. Sen kom "idioten" hem och då gick han och Mamma till affären och handlade. De skulle bara köpa räkor. De storhandlade istället. 
På kvällen så åt de räkor i mängder. Massor av söta räksmörgåsar fanns det. 
Mamma och jag kollade på film hela kvällen och ända till klockan 03 mitt i natten. Moster ringde och berättade att det kommit fel i natt till något ställe. Det visade sig vara gaykväll på Park Lane. Moster och Tant Emma hade filmat de nakna killarna som dansade på podierna och så hade de träffat Charlotte Perelli och den brunhåriga killen från bandet Alcazar. Mamma ville inte gå ut mitt i natten denna helgen. Mamma har ju fortfarande halsfluss. Alla som känner Mamma vet att hon pratar ofta och mkt så Mamma ville helst vara tyst och vila. Mamma mår dessutom inte så bra av sitt penicillin har hon sagt.
Vi såg massa nya filmer. Bland annat Bridge to Terabithia. Den slutade så ledsamt så Mamma tyckte hon inte fick något ut av den. Hon ville se en bra film, inte ens ledsam. Medan vi såg på den andra filmen passade jag på att borsta tänderna. Jag har märgben jag gnager på. Det är jättebra för tänderna. Jag får ingen tandsten och tänderna håller sig vita och fina.

Idag ska vi julstäda och julpynta! Bakning blir det inte förrän nästa helg sa Mamma. Jag tycker om att vara med då Mamma bakar. Förra julen passade jag  plåtarna åt Mamma =)


Nu ska vi börja julstäda! Skriver mer en annan dag!

RSS 2.0