Tjyvhund

När Mamma och Rickard var nere och badade vid vår brygga så kom det en liten hund med sin mamma med ut på bryggan. Han hette Måne och var två år gammal. När Mamma låg på mage och solade så kände hon ngt som var mellan hennes ben och när hon vände sig om hade Måne lagt sig där för att sova. Det tyckte Mamma var sött. Han fick ligga där för Mamma. Men Måne ska veta att det är min mamma.
Måne fick bada sen, fast han inte ville. Han Mamma tvingade honom för han var så varm. När han kom upp på bryggan så gick han direkt bort till Mamma och Rickard och Mamma torkade honom. Då blev han glad. Sen la han sig hos Rickard och solade en halvtimma.
Jag tyckte inte att han var så rolig. Liten och rädd. Mamma tyckte han var söt.

Mamma är min mamma.

 


Slottsskogen 090714


På kvällen efter att gästerna från Kävlinge åkt hem så åkte Mamma och jag spårvagn till Slottsskogen. Där mötte vi upp Tant Katt (Priinsessan). Vi gick hela djurrundan, fast vi struntade i pingvinerna. Jag hamnar alltid i bråk med de ändå.

Tant Katt har klippt håret jättefint tyckte Mamma och jag. Hon har dessutom en ring i näsan. Det ser roligt ut! Mamma säger att det är skitsnyggt på Tant Katt. Min Mamma har också ringar, fast på örat. Hon ska skaffa fler i andra örat med har hon sagt. Tant Katt har fler ringar på andra ställen på kroppen med. Hon höll Mamma i handen när Mamma skaffade sina ringar.

   
Jag tycker det tar tid att           Tant katt och jag
komma fram alltså..


Idag bestämde Mamma sig för att jag inte får använda mig mer av Frontline VET. Sådant där fästingmedel man sätter i nacken. Mamma har pratat med många nu av de andra hundarnas ägare som också bor här omkring och de har sagt att det inte är bra. Mammas väninna Tant Ebba som jag har badat med hade ett recept på fästingmedel som man kokar ihop på egen hand. Det ska Mamma testa har hon sagt. Min väninna Pumas Mamma har en sak som sitter i Pumas halsband som ger ifrån sig signaler så att fästingarna mår illa.
Jag hade en fästing på magen idag, fast den satt inte fast hårt. Jag har bara haft tre stycken detta år! Två i ansiktet och en på magen, men Mamma har tagit bort de direkt. Vi kramas mycket, Mamma och jag, så Mamma hittar fästingarna snabbt.

Nu säger Mamma att vi ska klippa klorna. Jag vill inte det. Vi gjorde det ju för bara några veckor sedan!


Fint besök från Kävlinge

Förra måndagen åkte Mamma och jag in till Nordstan för att möta Tant Josefine och Tant Angelica. De skulle bo hos oss till tisdag eftermiddag hade Mamma sagt till mig. Mamma bäddade båda sängsofforna i tredjerummet. Den sängsoffan som står närmst fönstrena är min, men Mamma sa att hennes väninnor skulle bara låna den. Då sa jag okej, fast jag fick bädda om min säng. Täcket ska inte ligga platt på sängen tycker jag, fast Mamma bäddar så jämt.

Tant Angelica har också en pojkvovve. Han heter Turbo, är tre år gammal och är en dansk/svensk gårdshund. Jag var allt lite skeptisk i början till att han skulle bo med oss. Mamma säger att jag är bortskämd och van vid att vara enda bebisen, men Turbo gav mig ett av sina ben så då sa jag att det var okej ändå. Mamma sa att vi såg jättesöta ut ihop. Vi gick bredvid varandra när vi var ute och kissade. Vi lekte massor i hundhagen i den skogsparken vi bor vid. Jag brukar leka med mina kompisar där. Ibland är det de vanliga kompisarna som bor här där vi bor, men ibland kommer det nya hundar från andra ställen i Göteborg. Det är också roligt.
Mamma gav Turbo en reflexväst som jag fått en ggn tidigare, men jag tycker inte om att ha kläder på mig. Turbo tyckte om den. Det var bra att Mamma gav den till honom.

              
Mamma, Tant Angelica              Turbo och jag är nästan              Här leker vi..          
och Tant Josefine                        lika stora

        
  .. och här kollar vi på TV          Här åker vi rulltrappa.       
                                                    Varsin Mamma och
                                                    varsin Bebis.

Ändå tyckte jag att det var lite skönt när Turbo åkte hem för då fick jag mina leksaker och Mamma ifred. Men jag letade ändå efter honom när vi kom hem efter att ha vinkat av Tant Josefine, Tant Angelica och Turbo. Mamma påminde mig om att Turbo hade åkt hem. Då tog jag benet som Turbo gav mig och la mig i soffan och gnagde på det medan Mamma pratade i telefon.

Nä, nu ska jag gå ut och leka med Ceasar. Det är min granne. Han är en Rottweiler på 65 kilo.


RSS 2.0