Noel - elva dagar gammal


Här är Noel. Han sitter i sin mammas knä. Han har skit lite hår på huvudet!

Noels mamma heter Tant Emma. Mamma kallar henne Emmut. Hon har också en hund. Hon heter Smilla. Jag har träffat henne några gånger. Vi har gått promenader ihop då Mamma och Tant Emma bodde nära varandra. Nu har både vi och de flyttat.
Smilla är en vit schäfer. Mamma säger hon är en av de vackraste hundar hon sett. Hon är ganska söt tycker jag.

Nu ska vi äta spaghetti. Sen ska vi tvätta. Mamma ska plugga också. Plugga betyder att man läser massa böcker och säger "hum" och "jaha" och "va fan menar de" och "ja NU fattar jag".
Mamma har andra böcker med som hon läser. Då säger hon inget alls. Kanske fnittrar och säger "åååh". Mamma tycker om sina böcker. Jag ligger hos Mamma när hon läser.

Mkt folk

Vi har haft folk på besök. En av Mammas gymnasievänner Morbror Maccli kom upp hit från Lund, hans pojkvän Mikael från Norge kom ner, Sofie åkte också ner hit från Vänersborg och så kom Tobias som egentligen kommer från Gbg men bor numera på Gotland. Alla fick plats. Det var jätte mysigt, fast en natt var alla borta. Bara jag var hemma. Men de kom hem sen tidigt på morgonen. Brukar vara så på vissa helgdagar, men jag kan ta hand om mig själv och vakta. Mamma litar på mig.

Mamma har massor av bilder och filmer. De är jätteroliga. De är för roliga för att visas upp. Men två bilder fick jag lägga upp! Så då ska jag göra det med.


Här sitter Maccli och jag och pratar. Första ggn han var uppe hos oss,
fyra månader sedan.


Här är Maccli med Mikael, och jag ligger lite avsides, men de klappade på
mig hela tiden ändå. Maccli är en rolig Morbror, han leker mkt med mig
när han är på besök.


Julafton - fast nio dagar senare

Julafton 24 december 2008.
Vi var hemma hos Tant Priinsessan. Det var jätte jättekul! Mamma sa att hon inte haft en sådan underbart härlig och skön jul på åtta år. Mamma måste vara ganska gammal. Man åt nästan hela tiden och gick ut och kissade varannan timma nästan.
Det var Tant Priinsessan som lagat all mat. Det var jättemkt mat! Gott också, jag åt säkert 40 köttbullar, minst.
Tant Priinsessan hade brutit foten någon dag innan så hon hade gips på ena benet. Mamma och Tant Priinsessan finns på en av bilderna här under, Mamma ringade in Tant Priinsessans fot.
Bara bilder på mig:

   
   


Denna tomten blev jag så jäkla trött på, så jag vällte honom.

Is - fruset vatten

I morse promenerade Mamma och jag ute i "skogsparken" och då kom vi till vattnet, som vanligt. Mamma tycker om att gå ut på bryggan med mig och och så tittar vi på det som rör sig under vattenytan. Men idag var vattnet helt fruset! Några var till och med ute PÅ vattnet! Mamma säger att det kallas is. Mamma var chockad över att man kunde gå på isen, den möjligheten finns aldrig nere i Skåne. Mamma och jag gick ut på isen. Kändes lite lustigt och inget luktade där ute heller. Vi gick tillbaka och satte oss på bryggan och tittade på de som gled fram på isen med några speciella skor de satte på sig. Vi satt där ett tag i solen. Mamma ville vi skulle få i oss lite vitaminer. Sen fick jag fick en bulle. Mamma drack te. Sen fick jag med dricka te. Folk kom fram och pratade med Mamma. Jag satt i Mammas knä.

Nu är vi hemma. Mer te. Mamma dricker mkt te.
Nu ska jag vila och Mamma ska plugga till en tenta. Mamma blir aldrig ledig när hon sa vara ledig.

Har bilder från jul och då Maccli var uppe igen som jag ska be Mamma lägga in åt mig senare!

RSS 2.0