Mysig fredag och julstädning

Mamma och jag har just varit ute och gått i regnet. Vi skulle slänga lite skräp med. De åt räkor här igår så Mamma ville snabbt ha ut räkskalspåsarna från balkongen så jag slapp få i mig något om jag skulle få för mig gå ut och pilla. Och pilla hade jag gjort! Mamma slänger alltid ut sopkassarna på balkongen när de är fulla. Många ställer ut de i trappuppgången, men det tycker Mamma är respektlöst mot alla andra i huset som måste lukta på deras skit  och trampa över soppåsarna varje gång man ska gå i trapporna.

Ja igår ja. En härlig dag! Bara Mammis och jag ^^ Vi började med att gå upp vid 10 tiden. Då små lekte vi lite i sängen. Sen gick vi ut på promenad. Hela vägen bort till skogen som ligger en bra bit härifrån. Där släppte Mamma mig lös så jag fick kuta omkring utan koppel. Jag är duktig på att gå utan koppel. Fast jag vet att jag är "fri" så går jag hos Mamma och passar henne. Säger Mamma åt mig att inte göra en sak eller stanna på ett visst ställe gör jag det med. Jag är en duktig son!
I skogen finns det broar som man kan gå på över bäckarna. De är ganska hala, men jag sprang före Mamma och kollade upp de. Det är mysigt i skogen. Vissa tider under sommaren kunde man inte vara där för det var så mkt mygg. Mamma hatar mygg. Både hon och Moster brukar bli myggbitna på fötterna så fötterna blir dubbelt så stora. Det har Tant Emma förundrats över.
Det finns några vägar man kan ta inne i skogen med. Här är lite bilder på mig i skogen!
      

I nästan 1,5 timma var Mamma och jag ute i skogen. Sen gick vi hem och satte på oss myskläder. Eller aa, Mamma tog på sig det. Jag har inga kläder. Jag går naken jämt =) Mamma gjorde ordning frukost. Mamma tog fram smörgåsbullar ur frysen. Mamma brukar baka eget bröd det luktar jättegott. Jag äter aldrig bröd. Jag bara slickar av smöret och äter upp pålägget, men Mammas bröd äter jag gärna av. Det är väldigt gott. Vi åt frukosten i sovrummet, samtidigt låg vi och såg på Simpsons. Det var mest Mamma som tittade, jag sov brevid henne på hennes arm istället. Vi tog det tjocka duntäcket och hade över oss. Det var väldigt varmt och skönt ^^ Det är mysigt att vara så mkt med Mamma. 
Sen ville Mamma bada! Jag var med henne undertiden. Det är roligt att se på när folk badar. maka på vattnet och ta bor vatten från benen och sååå.. Jag vill inte bada. Näe, det är inte roligt alls. Mamma sa att jag tyckte det var ganska kul när jag var liten för jag försökte hela tiden bita i det vatten som plaskade. Mamma badar mig sällan. Man ska inte bada hundar så ofta, om de inte luktar skit förstås. Blir jag smutsig tvättar Mamma bara av mig. Blir jag riktigt skitig som föra julafton så får man bada, vare sig man vill eller inte.
Sen var klockan tre och då gick vi ut på promenad igen. Mamma och jag går många promenader. Det tycker vi om. Då träffade vi Stina och hennes pappa. Stina är också en Jack Russel terrier som jag, fast hon är 8 månader bara. Jättesöt och jätteliten. Hon är mer brun än vit som jag. Henne kan man bära i en arm. Hon är normalstor för att vara en Jack Russel. jag är egentigen för stor för att vara det berättade Mamma, men varje gång vi varit hos veterinären har de alltid beskådat mig med uppsärrade ögon. De tycker att jag är ett praktexeplar på hur en Jack Russel ska se ut. Muskulär, nyfiken och socialt trevlig. Min teckning är mkt speciell med. Inte många som är helt krit vita med en brun fläck över ena ögat. 
Stina och jag lekte en halvtimma ihop, sen orkade hon inte mer. Jag får vänta tills hon blir större. Hon springer långsamt jämfört med mig med. Hon blev arg på mig när jag sprang ifrån henne. 
Sen gick Mamma och jag hem och tog upp alla julsaker från källaren. Sen kom "idioten" hem och då gick han och Mamma till affären och handlade. De skulle bara köpa räkor. De storhandlade istället. 
På kvällen så åt de räkor i mängder. Massor av söta räksmörgåsar fanns det. 
Mamma och jag kollade på film hela kvällen och ända till klockan 03 mitt i natten. Moster ringde och berättade att det kommit fel i natt till något ställe. Det visade sig vara gaykväll på Park Lane. Moster och Tant Emma hade filmat de nakna killarna som dansade på podierna och så hade de träffat Charlotte Perelli och den brunhåriga killen från bandet Alcazar. Mamma ville inte gå ut mitt i natten denna helgen. Mamma har ju fortfarande halsfluss. Alla som känner Mamma vet att hon pratar ofta och mkt så Mamma ville helst vara tyst och vila. Mamma mår dessutom inte så bra av sitt penicillin har hon sagt.
Vi såg massa nya filmer. Bland annat Bridge to Terabithia. Den slutade så ledsamt så Mamma tyckte hon inte fick något ut av den. Hon ville se en bra film, inte ens ledsam. Medan vi såg på den andra filmen passade jag på att borsta tänderna. Jag har märgben jag gnager på. Det är jättebra för tänderna. Jag får ingen tandsten och tänderna håller sig vita och fina.

Idag ska vi julstäda och julpynta! Bakning blir det inte förrän nästa helg sa Mamma. Jag tycker om att vara med då Mamma bakar. Förra julen passade jag  plåtarna åt Mamma =)


Nu ska vi börja julstäda! Skriver mer en annan dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0